Mea culpa Kuipers: 'Gezien alle commotie was het beter om hem niet te geven'

Mea culpa Kuipers: 'Gezien alle commotie was het beter om hem niet te geven'

12-10-2018 23:10
42

Björn Kuipers heeft alsnog toegegeven dat hij de veelbesproken strafschop in het duel tussen FC Utrecht en NAC Breda beter niet had kunnen geven. De arbiter uit Oldenzaal legde de bal op de stip na een overtreding van Menno Koch op Simon Gustafson.

Kuipers bleef ook na het bekijken van de VAR-beelden bij zijn mening, maar komt daar nu op terug. "In zon wedstrijd heb je het gevoel dat er een terugtrekkende beweging is", vertelt hij bij Veronica Inside. "Op televisie kun je dan eigenlijk de kracht niet waarnemen. Maar vanaf mijn positie vanaf de zestien had ik helemaal geen twijfel."

"Achteraf gezien is de conclusie dat het veel beter was om geen strafschop te geven, gezien alle commotie die hier over is geweest. Een penalty was te zwaar", oordeelt Kuipers nu, na evaluatie in Zeist. "We hebben geëvalueerd in de groep en we hebben besloten dat dit niet de overtredingen zijn waarvoor we een penalty willen geven."

Kuipers stelt dat er overigens geen sprake was van een optelsom. "Ik vond dat de speler voldoende deed om een strafschop te geven, maar ik had hem al wel vier keer gewaarschuwd. Het is geen optelsom, het gaat mij puur om dit moment. Maar blijkbaar is het beter om hem niet te geven, gezien alle commotie die er is geweest."