Koeman staat plots voor beladen derby: 'Dan mag hij nog 2 tot 3 weken blijven'

Koeman staat plots voor beladen derby: 'Dan mag hij nog 2 tot 3 weken blijven'

02-11-2018 07:26
13

Na het ontslag van Phillip Cocu neemt Erwin Koeman plots de honneurs waar bij Fenerbahçe. Vrijdagavond wacht het altijd beladen duel tegen de eeuwige rivaal Galatasaray.

Volgens Senad Ok, journalist van de Turkse krant Milliyet is het logisch dat Koeman voorlopig de touwtjes in handen heeft. "Hij heeft veel ervaring, ook bij grote clubs, hij weet hoe het is om een grote derby te spelen en hij kent de spelers goed", zegt Ok tegen de NOS.

Hoelang Koeman aanblijft hangt af van het treffen van vrijdagavond. "Als het resultaat goed is, mag Koeman nog twee of drie weken blijven. Tot er een nieuwe trainer is. Is het niet goed, dan willen ze waarschijnlijk alsnog van hem af."

De Fenerbahçe-fans roepen al weken op om Ersun Yanal, de trainer die de club in 2014 de laatste landstitel bezorgde. "Maar ondanks alle druk wil het bestuur daar niks van weten. Ik weet dat Laurent Blanc onlangs met Fenerbahçe heeft gesproken, maar het is niet duidelijk wat daar uit is gekomen. Het probleem is dat Fenerbahçe momenteel niet zoveel te besteden heeft."

Ok breekt een lans voor Cocu, die tegen de nodige problemen aanliep in Istanbul. Toch heeft hij wel iets aan te merken. "Naast al deze problemen wist Cocu niet veel van Turkije en de Turkse cultuur. Hij kwam over als een koud persoon, het is een geduldige man. In Turkije is dat niet zo gebruikelijk. Hier is iedereen een beetje nerveus en emotioneel als het om voetbal gaat."