AZ slachtoffer van kunstgras, ook Ajax gewaarschuwd: 'Slechtste van Nederland'

AZ slachtoffer van kunstgras, ook Ajax gewaarschuwd: 'Slechtste van Nederland'

Gepubliceerd: zaterdag 10 november 2018 om 21:11za 10-11-2018 om 21:11

Valentijn Driessen vreest dat kunstgras voorlopig van invloed blijft op de wedstrijden in de Eredivisie. Zo doet Robin van Persie mogelijk niet mee in het uitduel van Feyenoord met Heracles Almelo en ontbreekt Calvin Stengs bij AZ, dat op bezoek gaat bij ADO Den Haag.

"Het kunstgras blijft een factor voorlopig, want we horen al tussen de regels door dat kunstgras niet zal worden verbannen uit de Eredivisie", zegt de chef voetbal van De Telegraaf op de website van zijn werkgever. Hij weet dat Heracles de grote stoorzender is. "Ik begrijp Heracles ook wel, maar er is ook een algemeen belang. Dat is dat spelers gewoon beter worden op natuurgras dan op kunstgras."

Driessen wijst daarnaast op de (mogelijke) absentie van spelers als Van Persie en Stengs dit weekend. "Dat zijn toch redenen dat we met z'n allen op gewoon gras gaan voetballen. Heracles speelt het langst op kunstgras, hebben een kunstgrassponsor, dus die houden hun poot stijf. Het wordt heel moeilijk om ze ertoe te dwingen, zelfs als je een meerderheid hebt binnen de Eredivisie. De FIFA staat het namelijk wel toe. Het is een heel moeilijke discussie."

Driessen waarschuwt ook Ajax, dat het op Woudestein opneemt tegen Excelsior. "Als je de uitslagen ziet bij Excelsior: het is nooit een echt grote overwinning. Dat komt ook weer door het kunstgras. Dit is volgens mij het slechtste kunstgras van heel Nederland met al dat rubber. Dan moet je weer scherp zijn, dat zal mentaal wel wat vragen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws