Werkloze Verbeek: 'Dat is exact bij FC Twente gebeurd. Je wordt geslachtofferd'

Werkloze Verbeek: 'Dat is exact bij FC Twente gebeurd. Je wordt geslachtofferd'

14-11-2018 07:03
21

Gertjan Verbeek acht de kans heel klein dat hij ooit nog aan de slag gaat bij een Nederlandse club. Dat zegt de momenteel werkloze trainer in gesprek met Panorama. In maart 2018 werd Verbeek op straat gezet door FC Twente. 

Aan aanbiedingen geen gebrek sinds zijn ontslag. "Zo ben ik afgelopen zomer regelmatig gebeld of ik interesse had om in landen als Kazachstan en Azerbeidzjan aan de slag te gaan", vertelt hij.

Het buitenland lonkt voor Verbeek. "Ik sluit niks uit, maar ik acht de kans heel klein dat ik ooit nog in Nederland aan de slag ga. En helemaal een club voor de kerst. Dat ligt aan mezelf. Want dan kom je ongetwijfeld weer bij een club terecht die om degradatie speelt. En ik weet niet of ik daar trek in heb."

"Ik weet ook niet of ik het juiste karakter heb om een ploeg uit het slop te halen. Ik mag graag veel invloed uitoefenen. Maar als je dingen gaat veranderen, kan dat ook tot nog meer onzekerheid leiden. Helemaal als je geen punten pakt. Dat is exact bij FC Twente gebeurd. Omdat er dan geen tijd is, word je geslachtofferd."