Update: Napoli reageert op De Guzman-verhaal: 'Klopt helemaal niet'

Update: Napoli reageert op De Guzman-verhaal: 'Klopt helemaal niet'

20-11-2018 20:20
38

Jonathan de Guzman kijkt vol ongeloof terug op het seizoen 2015/2016. De geboren Canadees stond onder contract bij Napoli en begon het seizoen met een blessure, waarna sportief directeur Cristiano Giuntoli alles in het werk stelde om hem te lozen.

Tijdens de laatste week van de zomerse transferperiode werd De Guzman door Giuntoli naar een hotelkamer geroepen. De oud-Feyenoorder kreeg te horen dat hij naar het Engelse Bournemouth kon, maar wilde niet weg. "Ik wilde eerst fit worden. Giuntoli werd echt kwaad, ging op de tafel slaan", vertelt De Guzman aan De Volkskrant. "Zijn assistent zei: luister, als je niet tekent, wordt hij echt kwaad. Als je niet tekent, ben je dood in Napoli, ga je niet meer spelen."

De middenvelder stond echter ook na 1 september nog onder contract bij Napoli, tot grote woede van de directeur. "Ik zat in de kleedkamer en Giuntoli zei: hé, pezzo di merda, stuk stront, kom eens hier. We gingen naar de spelerslounge. Giuntoli zei: je zou weggaan, je had het beloofd. Ik zei: ik had helemaal niks beloofd." Daarna sloeg de vlam in de pan. "Hij sloeg ineens zo in mijn gezicht. Toen werd ik gek. We begonnen te vechten, stoelen vielen om. Mijn ploegmaat Zuniga kwam erbij, haalde ons uit elkaar en zei tegen mij: pak je spullen en ga naar huis."

Rondjes lopen
Vervolgens werd De Guzman 'kaltgestellt' in Napels: hij mocht niet meer meetrainen met de overige spelers en moest rondjes lopen op de training. Zelfs een gesprek met Edoardo De Laurentiis, zoon van voorzitter Aurelio, haalde niets uit. "Daar had ik het jaar ervoor een normale relatie mee. Hij zei: jij gaat nergens heen, jij blijft hier, jij bent dood hier. Toen dacht ik: nu ben ik helemaal verloren."

Ondertussen bleef De Guzman last houden van zijn blessure. Hij raadpleegde een Dense specialist, die een razendsnelle diagnose stelde: "Tien minuten! Tien minuten had hij nodig om te constateren: sporthernia, opereren." Na zijn rampseizoen in Napels werd de veertienvoudig Oranje-international langzaam maar zeker fitter en werd hij in genade aangenomen door trainer Maurizio Sarri. Inmiddels speelt hij bij Eintracht Frankfurt, waar hij volledig opgebloeid is. "Ik heb het gevoel dat ik mijn beste voetbal speel. Daar ben ik heel erg trots op, zeker na alles wat er is gebeurd."

Update 20.11 20:20 uur: Napoli heeft via de officiële kanalen gereageerd op de uitlating die De Guzman in de Volkskrant deed. 'Napoli maakt duidelijk dat zijn versie van het verhaal over bepaalde gebeurtenissen, die drie jaar geleden gebeurd zijn, helemaal niet klopt. De club heeft het recht om het imago en de medewerkers via de officiële kanalen te beschermen.'