'Milan concurreert met Roma om Van de Beek: waarde geschat op 25 miljoen'

'Milan concurreert met Roma om Van de Beek: waarde geschat op 25 miljoen'

21-11-2018 19:04
37

Donny van de Beek kan nog een Italiaanse club toevoegen aan het rijtje met geïnteresseerden. AC Milan volgt de verrichtingen van de Ajax-middenvelder op de voet.

Dat meldt Gianluca Di Marzio woensdag. Leonardo, sportief directeur van Milan, is druk bezig de selectie een boost te geven voor de tweede seizoenshelft. In dat kader valt de naam van Van de Beek. De waarde van de Ajacied (21) wordt geschat op 25 miljoen euro.

Milan ging aanvankelijk voor Rodrigo De Paul, maar de Argentijnse uitblinker van Udinese is afgevallen. Naast Van de Beek staat Wissam Ben Yedder (Sevilla) op het lijstje. Leonardo houdt rekening met het scenario dat Van de Beek en Ben Yedder niet beschikbaar zijn in de winterse transferperiode. Daarom zou een deal ná dit seizoen ook een optie zijn.

Van de Beek werd eerder al door Italiaanse media gelinkt aan AS Roma. Hij beschikt in Amsterdam over een contract tot medio 2022. Vanwege de Europese verplichtingen mag er van Ajax-directeur Marc Overmars in principe niemand vertrekken in januari.

Lees ook: 'Italiaanse grootmacht zat in Gelsenkirchen op de tribune voor Vilhena'