'Topcoach' Ten Hag evenaart Van Gaal: 'Dat is niet aan mij... Je wil verder'

'Topcoach' Ten Hag evenaart Van Gaal: 'Dat is niet aan mij... Je wil verder'

27-11-2018 22:06
37

De honger van Matthijs de Ligt is nog niet gestild nu Ajax zich heeft geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. De aanvoerder van de Amsterdammers heeft zijn zinnen gezet op meer.

"En nu gaan we tegen Bayern München volle bak voor de eerste plaats", stelt De Ligt na de 0-2 zege bij AEK Athene voor de camera van de NOS. "Dat is belangrijk. Iedereen weet dat de nummer één tegen een nummer twee uit een andere groep speelt."

Trainer Erik ten Hag tempert de verwachtingen. "Het zal niet makkelijk worden. Bayern is en blijft de grote favoriet in deze poule. Vanavond hebben we soeverein gespeeld. Het is nog geen december en de volgende ronde is al binnen." Na Louis van Gaal is hij de tweede Ajax-trainer ooit die zijn eerste vijf duels in de Champions League ongeslagen blijft. Maakt dat van Ten Hag een topcoach? "Dat is niet aan mij... We zijn heel goed bezig, maar je wil verder. Dan wil je nog meer kansen creëren tegen zo'n tegenstander."

De rellen in het stadion waren ook na afloop onderwerp van gesprek. Al voor de wedstrijd probeerde De Ligt de fans tot kalmte te manen. "Hij blijft me verbazen", reageert Ten Hag. "Ik heb hem niet voor niets aanvoerder gemaakt."