Sensatie in KKD: Sparta hard onderuit bij hekkensluiter, vijf tegengoals FC Twente

30-11-2018 21:54
85

Sparta heeft voor het eerst in veertien Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden weer verloren. De Kasteelclub verloor tijdens de eerste speeldag van FC Twente en ging vrijdagavond verrassend hard onderuit tegen hekkensluiter Helmond Sport, dat juist zijn eerste driepunter van het seizoen pakte.

Dries Wuytens leidde na ruim twintig minuten spelen de rampavond voor Sparta in: de Belgische centrale verdediger maakte in het strafschopgebied een overtreding op Arne Naudts, waarna Tibeau Swinnen vanaf elf meter voor 1-0 zorgde. De Belg gaf na rust de assist op de 2-0 van Nick de Louw. Naudts strooide in de slotfase extra zout in de Sparta-wonden door de derde Helmondse treffer aan te tekenen.

Medekoplopers Go Ahead Eagles en FC Den Bosch komen maandagavond in actie en kunnen Sparta op drie punten achterstand zetten. Verder bleef de schade beperkt voor de Rotterdammers: nummer vier TOP Oss en nummer vijf FC Twente moesten ook een stevige nederlaag incasseren. Roda JC won met liefst 0-5 in Oss: Mario Engels maakte zijn dertiende en veertiende treffer van het seizoen en is nu in zijn eentje Keuken Kampioen Divisie-topscorer. Tussen de goals van Engels door lieten Gyliano van Velzen en Nicky Souren het meegereisde Roda-publiek juichen. De vierde treffer was een eigen goal van TOP-doelman Nick Olij.

Ook FC Twente kreeg in eigen huis vijf doelpunten tegen. Javier Espinosa zette zijn ploeg nog op voorsprong tegen Jong Ajax, dat echter bikkelhard terugsloeg via Sven Botman, Sergino Dest en Jurgen Ekkelenkamp. Peet Bijen gaf de Eredivisie-degradant na rust nieuwe hoop met de aansluitingstreffer, maar Vaclav Cerny benutte een penalty en Ekkelenkamp tekende voor zijn tweede goal: 2-5. Cristian Gonzalez maakte de avond voor FC Twente er nog beroerder op door in blessuretijd een rode kaart te krijgen.