Memphis: Toen ik vertrok, zei ik tegen Mourinho: ik zie je aan de top

Memphis: "Toen ik vertrok, zei ik tegen Mourinho: ik zie je aan de top"

18-12-2018 08:43 Laatste update: 09:21
51

Memphis Depay voelt zich bij Olympique Lyon als een vis in het water na zijn vertrek bij Manchester United. Onder zowel Louis van Gaal als José Mourinho kwam de Oranje-international niet tot wasdom.

Memphis maakte in januari 2017 de transfer naar Lyon. "Toen ik vertrok, zei ik tegen Mourinho: ik zie je aan de top", lacht hij in gesprek met The Times. "Hij zei: oke, ik hoop het en ik hoop ook dat we je op een dag terugkopen. Ik had nooit een slechte band met hem." Met Van Gaal was de band echter minder. "We hadden nooit ruzie, het was gewoon miscommunicatie. We speelden als team niet goed. Een aantal dingen begreep ik niet. Als je jonge spelers als Martial en Shaw etc. hebt, moet je ze vrijheid geven."

Memphis vindt dat Van Gaal hem te veel taken gaf. "Het was niet dat je niet mocht dribbelen, maar het waren gewoon de taken die je had. Als je spelers te veel informatie geeft, denken ze te veel na. Jonge spelers moeten niet nadenken. Als ze de bal verliezen, denken ze: de volgende moet ik veilig spelen. Dat is geen voetbal. Dat is niet wie ik ben. Ik leg risico in mijn spel."

"Ik wilde aan mijn linkerbeen en voorzetten werken, dus ik deed een extra training met Giggsy (Ryan Giggs, red.). Van Gaal riep me op kantoor en zei: waarom train je? Hij zei dat mijn voorzetten al goed waren en dat het in m'n hoofd zat. Hij was er niet blij mee dat ik extra trainde. Zulke dingen zetten je als jonge jongen aan het denken. Ik speelde toen niet en wilde laten zien hoe graag ik het wilde, dat ik meer wilde doen dan normaal om mijn kans te krijgen."

"Ik dacht dat ik onder hem aan het vechten was voor een tweede kans, maar die kans heb ik nooit gehad. Iedereen speelde op de linkervleugel, behalve ik. Zelfs Wayne Rooney speelde er. Natuurlijk is hij een legendarische speler, maar geen vleugelspeler. Ik geef de trainer niet de schuld, misschien houdt hij niet van mijn manier van spelen. Ik hou van mooi voetbal, trucjes en stiekeme dingen. Ik weet niet of dat zijn stijl is."