AZ zet goalgetter in de etalage: Wij vinden dat hij elke week moet spelen

AZ zet goalgetter in de etalage: "Wij vinden dat hij elke week moet spelen"

20-12-2018 13:20
34

AZ is van plan om Ferdy Druijff in januari te verhuren. Directeur voetbalzaken Max Huiberts vertelt dat donderdag in gesprek met het Noordhollands Dagblad. Druijff scoort dit seizoen aan de lopende band in de Keuken Kampioen Divisie. 

Namens Jong AZ was de twintigjarige spits dertien keer trefzeker in vijftien optredens. In de Eredivisie komt Druijff niet aan de bak - en in de Keuken Kampioen Divisie krijgt hij in 2019 forse concurrentie erbij. Reden voor AZ om de jonge aanvaller te verhuren. 

"Van de spitsen uit de A-selectie is Ondrej Mihálik al op de weg terug na een blessure en na de jaarwisseling gaat ook Myron Boadu terugkomen. Zij staan hoger in de pikorde", legt Huiberts uit.

"Als zij bij Jong AZ minuten maken, kan het dus gebeuren dat Ferdy in die wedstrijd niet op zijn eigen positie speelt. Maar wij vinden dat hij elke week moet spelen."

Ook middenvelder Mees Hoedemakers koerst af op een tijdelijk vertrek. "Voor beiden geldt: verhuren moét niet. Het is een optie. Als het zo is dat ze bij een club tweede of derde keus worden, heeft het geen zin. Dan gaan we ze niet verhuren."