Mbappé sluit 2018 in stijl af: Voetballer van het Jaar in Frankrijk

Mbappé sluit 2018 in stijl af: Voetballer van het Jaar in Frankrijk

25-12-2018 14:39 Laatste update: 14:47
12

France Football heeft Kylian Mbappé uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar in Frankrijk. De sensatie van Paris Saint-Germain neemt het stokje over van N'Golo Kanté, die de prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen. 

In de competitie van France Football eindigden Raphaël Varane (Real Madrid) en Antoine Griezmann (Atlético Madrid) respectievelijk als tweede en derde. Griezmann werd twee jaar geleden door France Football uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar. 

Deze keer gaat Mbappé dus met de prijs aan de haal. De aanvaller (20) heeft een ongekend jaar achter de rug. Hij werd moeiteloos kampioen met PSG, pakte met Frankrijk de wereldtitel op het WK, eindigde als vierde in de Gouden Bal-verkiezingen en won de eerste Kopa-trofee, een prijs voor grootste talent van het jaar. In dat klassement eindigde Justin Kluivert als derde. Daarnaast won hij met PSG de Coupe de France en de Coupe de la Ligue.

Dit seizoen staat de teller op 34 doelpunten in alle competities. 25 goals maakte hij voor PSG en negen voor het Franse nationale elftal.