Handelswijze van City onder vuur: 'Het is een bedrijf, spelers zijn handelswaar'

Handelswijze van City onder vuur: 'Het is een bedrijf, spelers zijn handelswaar'

28-12-2018 20:03
54

Javairo Dilrosun heeft geen goed woord over voor de handelswijze van Manchester City. De vleugelaanvaller, die dit seizoen furore maakt in de Bundesliga bij Hertha BSC en debuteerde voor Oranje, krijgt een vervelend gevoel van het beleid van The Citizens.

Dilrosun werd op zestienjarige leeftijd door Manchester City weggeplukt bij Ajax. Dilrosun speelde zijn wedstrijden in Engeland bij het Onder 23-team van The Citizens. "City is een bedrijf", tekent Pro Shots Magazine op uit de mond van de vleugelaanvaller. "Spelers zijn hun handelswaar. In mijn laatste contractjaar stelde City me voor de keuze: bijtekenen of banken."

"Toen ik hele goede wedstrijden begon te spelen voerden zij de druk op", vervolgt Dilrosun zijn verhaal over het talentenbeleid bij Manchester City. "Toen heb ik gezegd dat ik niet wilde bijtekenen en was het snel klaar."

"Bij Hertha had ik het beste gevoel", bespreekt de nieuwbakken Oranjeklant. "Ik wist dat ik daar speelminuten zou maken. Dat heeft de trainer me beloofd. Juventus had bijvoorbeeld ook belangstelling, maar daar zou ik niet spelen. Dat snap ik zelf ook wel. Ik moest minuten maken. Helder."