Update: Brands en Everton sturen verdediger op huurbasis naar Championship

Update: Brands en Everton sturen verdediger op huurbasis naar Championship

31-12-2018 15:04 Laatste update: 15:02
16

Everton-directeur Marcel Brands gaat zakendoen met zijn collega van West Bromwich Albion, melden The Sun en The Daily Mail maandagavond. Volgens de Britse sportkrant zal Everton verdediger Mason Holgate tot het einde van het seizoen verhuren aan de huidige nummer drie van het Championship.

Ook Premier League-club Bournemouth en Championship-koploper Leeds United waren in de race, maar volgens The Sun en The Daily Mail heeft West Bromwich de strijd gewonnen. Holgate zou zelfs al medisch gekeurd zijn door de Premier League-hekkensluiter van vorig seizoen. Het wachten is alleen nog op de officiële bevestiging van The Baggies.

Holgate maakte tijdens het seizoen 2014/2015 zijn debuut voor Everton en was aan het begin van het huidige seizoen nog basisspeler. Manager Marco Silva heeft hem sinds september echter volledig links laten liggen, waarna Brands besloot om de 22-jarige verdediger uit te lenen. Na zijn tijdelijke verblijf op The Hawthorns mag Holgate echter terugkomen bij Everton, waar hij nog een contract tot medio 2022 heeft.

Update 31/12 15.04: De verhuur van Holgate aan West Brom is maandagmiddag bevestigd door Everton. De jonge verdediger komt tot het einde van het seizoen voor The Baggies uit.