Verbeek neemt 'doelsaldo-kritiek' op Ajax terug: Het is een punt extra

Verbeek neemt 'doelsaldo-kritiek' op Ajax terug: "Het is een punt extra"

Gepubliceerd: zondag 6 januari 2019 om 10:55zo 06-01-2019 om 10:55

Laatste update: zondag 6 januari 2019 om 12:15zo 06-01-2019 om 12:15

De titelrace tussen PSV en Ajax zal op de allerkleinste details beslist worden, denkt Joep Schreuder. De NOS-verslaggever neemt met analisten Gertjan Verbeek en Kenneth Perez diverse scenario's door.

Qua doelsaldo geven de nummers één van Nederland elkaar niets toe: zowel PSV als Ajax heeft zestig doelpunten gemaakt en acht goals geïncasseerd. Schreuder, Perez en Verbeek denken dat het doelsaldo nog een cruciale rol gaat spelen. "Kunnen ze het opbrengen om ieder duel zoveel mogelijk goals te maken?", denkt Perez hardop.

Verbeek vermoedt van wel. "In het begin van het seizoen had ik nog weleens commentaar op Ajax, dat ze de teugels lieten vieren na een paar goals", stelt de momenteel clubloze trainer. "Maar Ajax heeft nu ingezien dat doelsaldo, dat van beide clubs nu precies gelijk is, ook heel belangrijk kan zijn. Het is een punt extra."

Schreuder gaat nog een stapje verder. "Het kan ook om opvallende details gaan: Ziyech die van de trap valt of Lozano die over de stoep struikelt", wordt de verslaggever geciteerd door zijn werkgever. "Een huurling die juist tegen Ajax of PSV alles geeft", doelt hij op spelers als Kaj Sierhuis en Sam Lammers. Verbeek wijst naar de huidige transferperiode. "Spelers van beide ploegen hebben gezegd niet tussentijds te vertrekken, maar stel dat dit toch gebeurt? Dat kan voor onenigheid in de kleedkamer zorgen."

Lees ook: 'Denk bijvoorbeeld De Jong en Lozano weg en PSV heeft een heel groot probleem'

Poll

Wie gaat de Eredivisie winnen?

(4187 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws