Verhoogd bod op Sol niet uitgesloten: Vijf à tien miljoen euro maximaal

Verhoogd bod op Sol niet uitgesloten: "Vijf à tien miljoen euro maximaal"

Gepubliceerd: dinsdag 15 januari 2019 om 06:48di 15-01-2019 om 06:48

Laatste update: dinsdag 15 januari 2019 om 09:50di 15-01-2019 om 09:50

Willem II heeft, tot grote verrassing én teleurstelling van Fran Sol, een bod van Dinamo Kiev op de Spaanse topschutter geweigerd, maar dat betekent niet dat een transfer definitief van de baan is. De Telegraaf en het Brabants Dagblad sluiten niet uit dat de Tricolores proberen het onderste uit de kan te halen.

De Tilburgers hebben een jaar geleden al een opleidingsvergoeding mogen incasseren na de recordtransfer van Virgil van Dijk en kunnen binnenkort waarschijnlijk ook een percentage voor Frenkie de Jong tegemoetzien. Hierdoor kan Willem II het zich permitteren om meer dan de geboden 3,25 miljoen voor Sol te vragen. Dinamo Kiev is bovendien een 'long-time admirer' van de 26-jarige Spanjaard: volgens het BD probeerde de Europa League-deelnemer afgelopen zomer al om Sol te huren, maar zagen de Brabanders dat niet zitten.

De in Oekraïne geboren voetbalanalist Evgeniy Levchenko vraagt zich echter af of Dinamo Kiev van plan is om nog veel meer voor de spits op tafel te leggen. "Door de oorlog zijn de investeringen in het voetbal met dertig, veertig procent teruggelopen", vertelt de vaste Studio Voetbal-gast aan De Telegraaf. "Clubs zetten meer in op jong talent en enkele gerichte aankopen in het buitenland voor bedragen van vijf à tien miljoen euro maximaal."

Negatief reisadvies
De oud-middenvelder, tijdens het seizoen 2010/2011 zelf actief in Tilburg, gaf Sol afgelopen weekend al een negatief reisadvies en heeft nog steeds zijn bedenkingen bij een eventuele verhuizing naar Oekraïne. "Misschien zou een andere Europese competitie toch beter voor hem zijn, omdat ik in hem wel de potentie zie om daarna nog een stap hogerop te maken en vanuit Dinamo Kiev zijn er maar weinig spelers die daarin zijn geslaagd."

Lees ook: Onverwachte wending in Sol-deal, Willem II weigert miljoenenbod: 'Voel me droevig'

Poll

Is Sol meer dan 3,25 miljoen waard?

(1500 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws