ED: Pereiro en zaakwaarnemer werken naar afscheid toe, metamorfose op de flanken

ED: Pereiro en zaakwaarnemer werken naar afscheid toe, metamorfose op de flanken

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 07:25wo 16-01-2019 om 07:25

Laatste update: woensdag 16 januari 2019 om 08:24wo 16-01-2019 om 08:24

John de Jong gaat een drukke tweede seizoenshelft tegemoet, verwacht het Eindhovens Dagblad. De technisch manager van PSV zit met diverse contractperikelen en moet wellicht het vertrek van een half basiselftal opvangen.

De PSV-selectie beschikt momenteel over zes aflopende contracten: Daniel Schwaab, Eloy Room, Ramon Pascal Lundqvist, Jordan Teze, Dante Rigo, en Matthias Verreth kunnen in principe over een half jaar weg. Met Schwaab wil PSV verder, de gesprekken tussen club en speler zijn al gaande. Room wil binnenkort met de club om tafel, maar lijkt zijn langste tijd in Eindhoven te hebben gehad. Lundqvist gaat deze winter al vertrekken. Met Teze heeft PSV al een mondeling akkoord bereikt over contractverlenging. Hoe de toekomst van de Belgen Rigo en Verreth eruitziet, is nog niet duidelijk.

Donyell Malen en Pablo Rosario liggen een jaar langer vast, maar PSV is tevreden over het tweetal en probeert al langere tijd om hun contracten te verlengen. In het geval van Malen lijkt dat ook te gaan lukken: de buitenspeler ziet een langer verblijf in Eindhoven zitten en ook zijn zaakwaarnemer Mino Raiola staat positief tegenover contractverlenging.

Exit Pereiro?
Ook Gastón Pereiro heeft nog een contract tot de zomer van 2020, maar is wellicht aan zijn laatste maanden in Eindhoven bezig. De Uruguayaan is na 3,5 seizoen nog steeds geen onbetwiste basisspeler en zijn zaakwaarnemer Paco Casal wil volgens het ED niet inzetten op een langer verblijf van zijn cliënt. In dat laatste moet PSV Pereiro komende zomer verkopen om nog iets terug te zien van de zeven miljoen die men in de zomer van 2015 voor hem op tafel legde.

Het kampioenselftal zal komende zomer meer mutaties ondergaan: met name de beide flanken gaan er naar verwachting heel anders uitzien. Buitenspelers Hirving Lozano en Steven Bergwijn zijn normaal gesproken onhoudbaar voor PSV. Backs Denzel Dumfries en Angelino zijn bezig aan een indrukwekkend debuutseizoen en zullen zich wellicht eveneens in de kijker van buitenlandse topclubs spelen. Ook de toekomst van Jeroen Zoet en Luuk de Jong is ongewis: het duo leek afgelopen zomer een nieuwe stap te willen zetten, maar bleef de club trouw. Wanneer één van de twee alsnog een 'droomavontuur' kan aangaan, zal PSV volgens het ED meewerken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Wordt PSV kampioen?

(13375 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws