Schaars overpeinst toekomst: Voor het geld hoef ik het niet meer te doen

Schaars overpeinst toekomst: "Voor het geld hoef ik het niet meer te doen"

17-01-2019 09:32 Laatste update: 10:13
28

Stijn Schaars kan niet wachten om in de Eredivisie weer minuten te maken voor sc Heerenveen. De ervaren middenvelder is hersteld van een dubbele beenbreuk die hij begin april 2018 opliep tijdens een training in Friesland. 

Zijn revalidatieperiode was pittig en duurde lang. "Als 22, 23 jaar bent, genees je sneller. Ik was 34. Alles kost meer energie. Herstellen van een inspanning, de genezing van botten, alles duurt gewoon langer, merkte ik", blikt Schaars terug op de website van de NOS"Maar als je dan weer tussen die jongens loopt, geeft dat zo'n fijn gevoel. Dan voel je je zo vrij. En bevoorrecht ook."

Het contract van de oud-speler van PSV, AZ en Vitesse loopt komende zomer af. Stoppen is vooralsnog niet aan de orde voor Schaars. "Als ik toch steeds weer een terugval krijg of het toch niet meer echt kan uitvoeren, ben ik de eerste die zegt: jongens, het is goed geweest. Voor het geld hoef ik het niet meer te doen. Ik doe het puur omdat ik het nog heel leuk vind. Pas als dat plezier weg is, stop ik."