Update: Zoektocht naar Sala voorlopig gestaakt, 'drijvende objecten' aangetroffen

Update: Zoektocht naar Sala voorlopig gestaakt, 'drijvende objecten' aangetroffen

22-01-2019 18:08 Laatste update: 18:32
91

In Frankrijk en Wales wordt momenteel met angst en beven gewacht op nieuws over Emiliano Sala, recordaankoop van Cardiff City. De Argentijnse spits zat inderdaad in het vliegtuig dat sinds maandagnacht van de radar is verdwenen. 

Samen met de piloot zat Sala aan boord van het toestel, hebben autoriteiten bevestigd. De 28-jarige Sala was vanuit Frankrijk onderweg naar Cardiff. Afgelopen zaterdag werd de Argentijn voor een recordbedrag van zeventien miljoen euro ingelijfd. Hij ging in het weekend op en neer om definitief afscheid te nemen van zijn ex-collega's bij Nantes. 

Wedden

Meer odds

Reddingsboten, de kustwacht en diverse helikopters zijn momenteel op zoek naar het vliegtuig en eventuele overlevenden. Vanuit de gehele voetbalwereld stromen steunbetuigingen voor Sala binnen. 

Volgens Franse bronnen had het vermiste toestel al problemen bij het opstijgen. Blijkbaar waren er drie pogingen nodig om in de lucht te geraken. De barre weersomstandigheden in Het Kanaal, de zeestraat tussen Frankrijk en Groot-Brittannië, maken de zoektocht momenteel extra moeilijk.

Update 18.08: De politie van het Kanaaleiland Guernsey is vijftien uur lang op zoek geweest naar een spoor van Sala en de piloot, maar heeft de zoektocht gestaakt vanwege de invallende duisternis. Een woordvoerder laat weten dat er 'drijvende objecten' in Het Kanaal zijn aangetroffen: of deze behoorden tot het vliegtuig van de voetballer, is nog onbekend. Van de drie inzittenden ontbreekt vooralsnog ieder spoor. De zoekactie zal woensdagochtend hervat worden.