Klassieker-kater bij Ajax: Ik heb nog steeds wel een slecht gevoel

Klassieker-kater bij Ajax: "Ik heb nog steeds wel een slecht gevoel"

01-02-2019 14:39
64

Het doel van Ajax in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo is duidelijk: geen tegengoals krijgen. Dat laat Dusan Tadic weten. De harde nederlaag in de Klassieker is de Ajax-aanvaller niet in de koude kleren gaan zitten.

"Ik heb nog steeds wel een slecht gevoel", aldus Tadic in gesprek met De Telegraaf. "We zijn niet gewend om wedstrijden te verliezen. Nu spelen we opeens gelijk en lijden we een ruime nederlaag. Dan is het normaal dat je teleurgesteld bent. We willen dat heel graag rechtzetten."

Ajax incasseerde tien competitiegoals in 2019, meer dan in de hele eerste seizoenshelft. De schuld ligt niet alleen bij de verdedigers, vindt Tadic. "Het verdedigen begint bij de aanvallers. En het aanvallen begint bij de verdedigers. We hebben de laatste wedstrijden zelf genoeg doelpunten gemaakt. Normaal gesproken zijn die aantallen ook genoeg om een wedstrijd te winnen. Maar we moeten gezamenlijk beter verdedigen."

Ajax kijkt na de afgang in De Kuip aan tegen een achterstand van vijf punten op PSV. Wat Tadic betreft is de titelstrijd nog niet beslist. "Ik denk dat we de oplossing vinden en weer wedstrijden gaan winnen. Het kan niet zo zijn dat we ons seizoen 'weggooien' door twee zwakke weken."