Gefrustreerde Letschert: Ik snap er niets van en ik ben heus niet zo dom

Gefrustreerde Letschert: "Ik snap er niets van en ik ben heus niet zo dom"

05-02-2019 14:11 Laatste update: 14:17
118

Timo Letschert is hélemaal klaar met de VAR. De verdediger van FC Utrecht vond het na het veelbesproken duel tussen zijn club en PEC Zwolle op zondag (4-3 verlies) onder meer onbegrijpelijk dat scheidsrechter Björn Kuipers niet zélf ging checken of een overtreding binnen of buiten het strafschopgebied was gemaakt. 

"Het is voor ons heel raar, ik vind dat best gek", aldus de stopper, voor de camera van DUIC. "Dan hoor je ook nog dat heel discutabel was... Dan kan je op het minst van de scheidsrechter verwachten dat hij even gaat kijken. Er valt soms geen pijl op te trekken."

"Wat mij betreft flikkeren we het helemaal eruit, die VAR, en ga je alleen met doellijntechnologie te werk. Ze zeggen allemaal dat de VAR het eerlijker maakt, maar als je in plaats van drie keer een verkeerde beslissing naar twee gaat, dan is het nog steeds oneerlijk. Tja... Dan kan je net zo goed die VAR weghalen, want het is een enorme bron van frustratie. Ik snap niets meer van die hele VAR."

De tirade van Letschert was daarmee nog niet voorbij. "Ik snap er niets van en ik ben heus niet zo dom. Het ligt niet aan mij, volgens mij. Ze snappen het zelf niet eens, volgens mij."

Lees ook: Spektakelstuk in Zwolle: Utrecht verspeelt 3-1 voorsprong en verliest van PEC