Overmars: 'Ik wist het meteen al: dat debacle gaat ons nog lang achtervolgen'

Overmars: 'Ik wist het meteen al: dat debacle gaat ons nog lang achtervolgen'

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 21:17ma 11-02-2019 om 21:17

Marc Overmars erkent dat de situatie bij Ajax momenteel niet is zoals het moet zijn. Desondanks geniet de directeur voetbalzaken van de Amsterdammers wel van de manier waarop de Ajacieden zich vooral voor de winterstop hebben gemanifesteerd.

Ajax staat na het veelbesproken debacle in Almelo zes punten achter op PSV. "Dat is natuurlijk niet goed, duidelijk", vertelt Overmars in een uitgebreid interview met NRC. "Maar ik geniet wel van Ajax. De wedstrijden die we gespeeld hebben, op een paar ketsers na, zijn gewoon mooi. Al ben ik hier in dienst, ik kijk er ook naar als voetballiefhebber. Dat vind ik heel belangrijk."

Toch baalt de directeur voetbalzaken van de prijzendroogte die heerst in Amsterdam. Overmars denkt een idee te hebben waar dat allemaal is begonnen. "Ik wist meteen: dat kampioenschap dat we weggegeven hebben bij De Graafschap (na een 1-1 gelijkspel in mei 2016, red.) gaat ons nog lang achtervolgen. Maar dat was een sportief debacle, zoiets komt eens in de twintig jaar voor."

"Het seizoen daarop word je op één punt geen kampioen omdat we de Europa League-finale spelen. Daar herinner ik mensen wel aan. We pakken wel de meeste Nederlandse punten in Europa, verreweg. Die finale zie ik eigenlijk als een dubbele titel.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws