Fortuna kansloos ten onder tegen Heracles, vierklapper voor gretige Dalmau

Fortuna kansloos ten onder tegen Heracles, vierklapper voor gretige Dalmau

16-02-2019 21:34
23

Heracles Almelo heeft de verrassende zege op Ajax een uitstekend vervolg gegeven. In Almelo kreeg Fortuna Sittard een ongenadig pak slaag van de ploeg van Mark Wormuth, die Adrian Dalmau liefst vier treffers zag maken: 6-0.

Na 52 seconden had Dalmau zijn eerste treffer al te pakken. Een mislukt schot van Mo Osman kwam voor de voeten van de Spanjaard terecht, die gedecideerd binnentikte: 1-0. De Heraclieden werden daardoor niet geïnspireerd om de marge snel te vergroten, want in het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord door de ploeg uit Almelo. 

Dat was in de tweede helft wel anders, want zes minuten na het begin van het tweede bedrijf vond Dalmau voor de tweede keer het net. Ditmaal was hij alert na een voorzet van Brandley Kuwas en kopte hij de bal tegendraads in de verre hoek. Vijf minuten later bracht Jesper Drost de marge zelfs op drie voor Heracles, waarna Dalmau op het uur zijn hattrick al voltooide. Met een fantastische schijnbeweging en een even zo mooie lob scoorde hij voor de derde keer en zette hij zijn ploeg op 4-0.

Daarmee was de koek nog niet op voor de Spaanse spits van Heracles, die tegen Ajax nog op de bank zat. Tien minuten voor tijd maakte hij ook zijn vierde treffer en daarmee de zesde voor Heracles. Tien minuten eerder vond Kristoffer Peterson immers ook al het net, daarmee de enorme oorwassing van Fortuna meer vorm gevend. De teller stokte uiteindelijk op zes, waardoor de Heraclieden om play-offs mee gaan doen en Fortuna angstig naar beneden moet gaan kijken.