Schöne staat prijs af en bezorgt Ajax-goalie kippenvel: Supertof van je

Schöne staat prijs af en bezorgt Ajax-goalie kippenvel: "Supertof van je"

19-02-2019 17:30 Laatste update: 17:51
61

Lasse Schöne kwam in een poll via de officiële kanalen van Ajax naar voren als winnaar van de verkiezing van mooiste doelpunt van januari. Daarmee troefde de Deen onder meer Daan Reiziger, doelman van Ajax O19, af. Schöne besloot de trofee alsnog af te staan aan de jonge keeper. 

Reiziger kopte (!) in de slotminuten van een duel met Feyenoord raak. Schöne scoorde ook tegen de aartsrivaal uit Rotterdam, tijdens de 6-2 nederlaag in De Kuip op 27 januari. De routinier schoot een vrije trap mooi binnen. Schöne kwam als winnaar naar voren uit een Doelpunt van de Maand-poll op de Ajax-website, maar Reiziger krijgt de prijs alsnog. 

"Een goal maken als keeper en daarna ook nog een penalty stoppen... Jij verdient deze meer dan ik", zegt de controleur bij Ajax TV. "Ik zal zorgen dat-ie bij jou terecht komt."

Reiziger was blij verrast met de trofee. "Gekkenhuis. Als keeper verwacht je niet dat je aan deze prijs meedoet. Als je de poll dan verliest, en dan zo'n mooi gebaar van Lasse... Dat is gewoon kippenvel. Supertof van je, en heel speciaal voor me."