Olympique Lyon naar halve finales; Memphis heel belangrijk voor elftal

27-02-2019 23:54 Laatste update: 23:48
13

Memphis Depay heeft zich met Olympique Lyon ten koste van Caen geplaatst voor de halve finale van de Coupe de France: 3-1. De Oranje-international was na maanden weer eens trefzeker voor zijn ploeg.

Olympique Lyon - Caen 3-1
Memphis had al maanden niet gescoord voor Lyon, waardoor de kritiek toenam. Tegen Caen liet hij als vanouds weer van zich spreken. Eerst bereidde hij de goal van Jason Denayer in de 26e minuut voor en de 3-1 in de 84e minuut maakte hij zelf. Na de 1-0 van Denayer werd het 2-0 door Maxwel Cornet. Die goal viel kort na de rust.

Via Casimir Ninga werd het nog even spannend, maar Memphis besliste de wedstrijd dus een paar minuten later met een van richting veranderde vrije trap. Zondag speelt Lyon een thuiswedstrijd in de Ligue 1 tegen Toulouse.

Spanje - Nederland 2-0
De Oranjevrouwen hebben de eerste wedstrijd in de Algarve Cup verloren: Spanje was met 2-0 te sterk. Door de nederlaag kan de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zich vrijwel zeker niet meer plaatsen voor de finale.

De Algarve Cup is een vriendschappelijk toernooi in aanloop naar het WK van komende zomer, waar beide landen aan deelnemen. Oranje kwam in het eerste kwartier op achterstand door Jennifer Hermoso, die beide Spaanse goals voor haar rekening kwam. Nederland nam de regie over, kreeg kansen via onder meer Lieke Martens en Jackie Groenen, maar de gelijkmaker bleef uit.

Oranje jaagde in de tweede helft op de gelijkmaker, die er aan leek te komen, maar de goal viel aan de andere kant. Hermoso maakte haar tweede van de avond na een snelle avond. Na negentig minuten en een beetje blessuretijd floot de scheidsrechter af.