Statement van uitgesproken Ten Hag: 'Nederlandse voetbal mag Ajax bedanken'

Statement van uitgesproken Ten Hag: 'Nederlandse voetbal mag Ajax bedanken'

05-03-2019 23:58
146

Erik ten Hag kwam superlatieven tekort na de sensationele 1-4 zege van Ajax tegen Real Madrid in het Estadio Santiago Bernabéu. De trainer van de Amsterdammers zag dat zijn ploeg zich op overtuigende wijze plaatste voor de kwartfinale van de Champions League.

"Dit zat vrij dicht tegen perfectie aan", stelt Ten Hag in gesprek met Veronica. "Alles klopte. Over twee wedstrijden hebben we dik en dik verdiend gewonnen. Dat we vandaag zo konden voetballen kwam ook door de fans. We hebben laten zien dat we een heel goede ploeg hebben. Dusan Tadic was een geweldige targetman en maakte ook een mooie goal. Maar ik wil niet één speler specifiek uitlichten. Het hele team was fantastisch. Hier moeten we op voortborduren."

"Een aantal experts zette hier vraagtekens bij. Maar dit is historisch", vervolgt Ten Hag, die uitvoerig werd gefeliciteerd door Real-trainer Santiago Solari. "Hij zei dat hij had genoten van dit Ajax en dat we verdiend hadden gewonnen. In het huidige voetbalklimaat is het ongelooflijk dat wij dit kunnen. We zijn in de voorrondes ingestroomd en nu staan we hier."

Ten Hag bedankt ook de KNVB voor het verzetten van de wedstrijd tegen PEC Zwolle. "Dat is in het belang van de Eredivisie geweest. Tegelijkertijd mag het Nederlandse voetbal Ajax bedanken, want wij halen de punten binnen. We blijven op drie fronten actief en zijn nu in de positie om prijzen te pakken."

"Of ik op een bepaalde club hoop? Er zitten alleen nog maar grote ploegen in het toernooi. We laten de loting op ons afkomen en gaan ons voorbereiden op een volgende stunt", besluit een optimistische Ten Hag.