De Jong: 'Een kennis van me heeft me al een baan aangeboden bij ING'

De Jong: 'Een kennis van me heeft me al een baan aangeboden bij ING'

Gepubliceerd: zaterdag 16 maart 2019 om 08:53za 16-03-2019 om 08:53

Henk de Jong verhuist binnenkort weer naar Drachten, zodat hij dichter bij zijn gezin kan zijn. Dat hij besloten heeft om niet te verlengen bij De Graafschap, betekent niet dat hij uit de voetballerij verdwijnt.

"Ik wil in de voetballerij blijven", vertelt De Jong aan de Leeuwarder Courant. De kans is groot dat SC Cambuur de nieuwe club van De Jong wordt, al is dat nog niet rond. De trainer rekent er niet op dat hij volgend jaar werkloos is. "Anders ga ik hier aan de slag, bij René en mijn schoonzus", vertelt hij in de sportschool van zijn broer.

"Deed ik vroeger ook, was ik personal coach. En een kennis van me heeft me al een baan aangeboden bij ING. Bij ING ja, in de pr eventueel, hahaha. Kan ik prima. Desnoods ga ik campers verkopen, met m'n maat Bouke de Jong. Mooi man."

De Jong heeft geen sabbatical overwogen, vertelt hij. Niet alleen omdat dat financieel gezien onverantwoord is, maar ook omdat hij dat naar eigen zeggen niet nodig heeft. "Ik ben net 10 kilo kwijt, heb een hoop kracht en barst van de energie. We gaan er alles aan doen De Graafschap in de Eredivisie te houden. Als we de nacompetitie halen, is dat een geweldige prestatie. Als we erin blijven, is dat een wereldprestatie. En als we ons rechtstreeks handhaven, moet er in elk geval een groter feest worden georganiseerd dan vorig jaar met de promotie."

Lees ook: De Jong bevestigt interesse Cambuur: 'Het hoeft geen weken te duren'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws