Kicker: Bayern München-leiding heeft grote twijfels over Kovac

Kicker: Bayern München-leiding heeft grote twijfels over Kovac

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 11:51ma 18-03-2019 om 11:51

Laatste update: zondag 24 maart 2019 om 19:19zo 24-03-2019 om 19:19

De leiding van Bayern München is nog altijd niet overtuigd van trainer Niko Kovac. Dat schrijft Kicker maandag. Kovac is bezig aan zijn eerste seizoen als coach van Der Rekordmeister. Uitschakeling in de Champions League, afgelopen week tegen Liverpool, is hard aangekomen in München. 

Volgens Kicker begreep de leiding niets van de (tactische) keuzes die Kovac maakte tijdens de returnwedstrijd in de Allianz Arena. Na een doelpuntloze remise in Engeland verloor Bayern afgelopen week op eigen veld met 3-1 van Liverpool. 

Blijkbaar zijn er dusdanig veel twijfels over Kovac (47), dat de Kroatische coach dit seizoen een hoofdprijs móet pakken om zijn baan veilig te stellen en ook nog komend seizoen aan het roer te staan bij FC Hollywood. Na een zeer matige seizoenstart zat Kovac, overgekomen van Eintracht Frankfurt, ook al een tijdje op de schopstoel. 

Bayern is momenteel met Borussia Dortmund verwikkeld in een spannende titelstrijd. Met nog acht competitieduels te gaan in de Bundesliga staan beide grootmachten op 60 punten. Enkele maanden geleden keek Bayern nog tegen een grote achterstand aan. In 2019 is de club van Arjen Robben echter niet te stuiten in Duitsland.

In het bekertoernooi staat Bayern in de kwartfinale. Daarin is het nietige Heidenheim begin april de tegenstander. 

Ziggo Sport-presentator Jack van Gelder meldde zondagavond bij talkshow Rondo dat Mark van Bommel op het lijstje staat van Bayern. De huidig trainer van PSV zou in beeld zijn als mogelijk opvolger van Kovac. 

Poll

Moet Bayern nu al voor Van Bommel gaan?

(5397 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws