Achterban Cambuur blij met komst De Jong: 'Kan nog ijs aan eskimo’s verkopen'

Achterban Cambuur blij met komst De Jong: 'Kan nog ijs aan eskimo’s verkopen'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 11:22wo 20-03-2019 om 11:22

Henk de Jong kan bij zijn terugkeer als trainer van SC Cambuur op veel steun rekenen van de achterban. De supportersvereniging van de club uit Leeuwarden ontvangt hem en assistent Sandor van der Heide met open armen.

"Cambuur had weer kleur nodig", zegt Maarten van Tuinen namens supportersvereniging Kern van Cambuur tegen de Leeuwarder Courant. "Er moet weer iets ontstaan, de club moet eensgezind worden. Richting het nieuwe stadion is dit het perfecte instapmoment."

Cambuur en de trainers van de afgelopen jaren kenden geen gelukkige huwelijken. Na het vertrek van De Jong, nu nog coach van De Graafschap, in 2016 zwaaiden Marcel Keizer, Rob Maas, Sipke Hulshoff (interim), Marinus Dijkhuizen, Hulshoff (interim) en René Hake af. "Een kerkhof wil ik het niet noemen, maar er waren wel zorgen over de trainers. Er moet nu iets gebeuren. Henk en Sandor horen bij Cambuur, net zoals de Oldehove bij Leeuwarden hoort."

De komst van het trainersduo De Jong-Van der Heide komt dan ook als geroepen. "Henk kan nog ijs aan eskimo’s verkopen, hij en Sandor zijn complementair aan elkaar." Het trainersduo wordt naar verwachting woensdagmiddag om 15.30 uur gepresenteerd in het WTC.

Lees ook: Update: 'Cambuur en De Jong zijn eruit, presentatie gepland voor woensdagmiddag'

Poll

Is Henk de Jong de juiste man voor SC Cambuur?

(1312 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws