Arbiter Van de Graaf trapte in 'slechtste schwalbe van de week': Heel vervelend

Arbiter Van de Graaf trapte in 'slechtste schwalbe van de week': "Heel vervelend"

31-03-2019 22:05 Laatste update: 22:09
19

Scheidsrechter Edwin van de Graaf kon zondagmiddag opgelucht ademhalen tijdens NAC Breda-VVV. De leidsman gaf NAC een penalty voor een duikeling van Mounir El Allouchi, maar draaide zijn beslissing terug op aanraden van VAR Martin Perez.

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond was ook blij met de interventie vanuit Zeist. "De slechtste schwalbe van het weekend? Nou, als er een prijs voor is, dan kan hij hem zomaar verdienen", reageerde Van Egmond bij Dit was het Weekend op FOX Sports. "De scheidsrechter trapt erin, dat is heel vervelend. Maar de VAR kan hem redden en geeft hem ook het advies om een gele kaart te geven. Dat is hoe we het graag willen zien."

Van Egmond toonde begrip voor Van de Graaf. "Scheidsrechters staan soms in een bepaalde hoek, waardoor het lijkt alsof de speler geraakt wordt. Spelers en trainers staan dan ook druk te gebaren: hé, dat is toch een strafschop? Dan denkt een scheidsrechter dat ook. En als hij dan de beelden ziet, denkt hij: goh, hoe heb ik hier een strafschop voor kunnen geven?"