'Ajax zou Isak nu goed kunnen gebruiken, ook in de Champions League'

'Ajax zou Isak nu goed kunnen gebruiken, ook in de Champions League'

06-04-2019 11:29
96

Vurnon Anita weet dat veel ogen in het thuisduel van Willem II met Ajax gericht zullen zijn op Alexander Isak. Volgens de oud-Ajacied en huidig speler van de Tilburgers zou zijn Zweedse ploeggenoot niet misstaan in het elftal van coach Erik ten Hag.

Anita vergelijkt Isak met diens landgenoot en megaster Zlatan Ibrahimovic, die hij als jeugdspeler aan het werk zag in Amsterdam. "Een geweldige voetballer die Zlatan, hij kwam op zijn negentiende naar Ajax. Isak is nu ook negentien", zegt hij in De Telegraaf. "Het zijn dezelfde types. Ze lijken als voetballer zo veel op elkaar. Dezelfde lange benen, dezelfde bewegingen, dezelfde acties."

"En Isak is net zo sterk als Zlatan toen was", vervolgt Anita. "Ajax zou hem nu goed kunnen gebruiken. Oók in de Champions League. Volgens de middenvelder is Isak in één-tegen-één-situaties fenomenaal en laat hij veel dingen er eenvoudig uitzien. "Dat had Zlatan ook. Zoals Alexander tegen Heracles Pavlidis met een simpele voetbeweging vrij voor de keeper zette! Daar droop de klasse vanaf."

Lees ookZweden in de ban van Isak: 'Hij kan ook naar een grotere club in Nederland'