Zweden in de ban van Isak: 'Hij kan ook naar een grotere club in Nederland'

Zweden in de ban van Isak: 'Hij kan ook naar een grotere club in Nederland'

05-04-2019 11:49
59

De prestaties van Alexander Isak in de Eredivisie worden op de voet gevolgd in Zweden. Dat vertelt oud-international en SVT-analyticus Daniel Nannskog aan de NOS. Zaterdag neemt de talentvolle spits van Willem II het op tegen Ajax.

"Iedereen volgt Isak hier. Het gaat al een paar dagen over zijn confrontatie met 'Liecht', die hele goeie verdediger van Ajax. Hoe spreek je zijn naam ook alweer uit? Ja, De Ligt. Die bedoel ik", zegt Nannskog. "Scoren tegen Heracles zegt niet alles, Ajax wordt een echte test voor hem."

Isak wordt sinds de winterstop door Willem II gehuurd van Borussia Dortmund en dat blijkt een schot in de roos: in tien Eredivisie-optredens was de Zweed goed voor tien doelpunten. Nannskog: "Isak is onze grote hoop. Na Zlatan hebben we geen grote ster meer gehad in het nationale team. Er ligt dus wat druk op hem."

De vraag is waar Isak volgend seizoen speelt. Normaal gesproken keert hij in de zomer terug naar Dortmund. "Wil de coach hem kansen geven bij Dortmund? Dat gevoel heb ik niet. Het belangrijkste is dat hij een coach heeft die in hem gelooft. Hij kan ook naar een grotere club in Nederland. Of bij Willem II blijven. Barcelona schijnt interesse te hebben, maar dat is echt nog te vroeg."

Lees ook: 'Willem II-revelatie Isak speelt zich in kijker van Eredivisie-gericht Barcelona'