'Met zo waanzinnig veel negativiteit rondom Feyenoord kun je moeilijk presteren'

'Met zo waanzinnig veel negativiteit rondom Feyenoord kun je moeilijk presteren'

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 23:58ma 15-04-2019 om 23:58

De negatieve tendens rondom Feyenoord zorgt ervoor dat niemand goed kan presteren voor de Rotterdammers. Dat is de mening van Vincent Schildkamp, commentator bij FOX Sports. Ondanks de derde plaats voor de Stadionclub is de onvrede in Rotterdam groot.

Feyenoord won zaterdag met moeite van Heracles (2-1) en het ging na afloop vooral over de wissel van Jordy Clasie en de rode kaart voor Nicolai Jörgensen. "Het probleem zit heel diep", begint Schildkamp in het programma Natafelen op FOX Sports. "Als je zo waanzinnig veel negativiteit rond een club hebt, dan kun je als speler, trainer of bestuurder ook moeilijk presteren."

"De negativiteit is ook nog lastig te verklaren", vervolgt de commentator van FOX. "Ajax is de nummer één van Nederland op basis van kwaliteit, PSV de nummer twee en Feyenoord de nummer drie. Nou, daar staan ze toch? Maar dat vinden ze toch moeilijk te accepteren."

Ook Henk Hoijtink, voetbaljournalist namens Trouw, doet een duit in het zakje. "De spelers zijn de grip op zichzelf kwijt. Dat is heel erg pijnlijk, vooral omdat je er op kon wachten dat dit zou gebeuren. Je wil geen afscheid in schraalte voor Van Bronckhorst en Van Persie, maar dat gaat wel gebeuren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws