Xavi Simons volop in de schijwerpers: 'Barça weet ook niet hoe er mee om te gaan'

Xavi Simons volop in de schijwerpers: 'Barça weet ook niet hoe er mee om te gaan'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 07:43vr 19-04-2019 om 07:43

Xavi Simons viert zondag zijn zestiende verjaardag en kan dan zijn eerste profcontract tekenen bij FC Barcelona. Vader en oud-prof Regillio Simons ziet dat er veel aandacht is voor zijn zoon.

"Toen het Nederlandse voetbal volgens veel mensen in een crisis was beland, ging het opeens over Xavi", zegt Simons sr. in het Algemeen Dagblad. "Dat hij er gelukkig aan zat te komen, en dat we geduld moesten hebben. Dat jochie was pas dertien jaar en liep lekker vrijuit te voetballen. Dat is wel apart, zeker omdat heel veel mensen hem nog nooit hebben zien spelen."

Xavi won vier keer de Ballon d'Or voor de beste jeugdspeler. Hij tekende al een contract bij Nike en heeft meer dan een miljoen volgers op Instagram. "Er gebeurt gewoon heel veel rond mijn zoon", zegt Simons. "Barcelona weet ook niet precies hoe ze ermee om moeten gaan. Wij houden alles af. Om randzaken heeft hij niet gevraagd. Er zijn zoveel mensen die iets van hem willen."

"We hebben lang geprobeerd stil te houden dat Xavi bij Barcelona speelde", vervolgt Simons. "Laat hem lekker voetballen, lekker ontwikkelen. Hij is niet bezig met wereldberoemd worden, hij wil een goede voetballer worden. Dat hij nu al veel aandacht krijgt? Dit is een nieuw tijdperk, zo werkt het. Xavi weet ook wel dat hij nog lang niet in het Nederlands elftal speelt. Als hij die stap ooit al zet."

Daarmee doelt Simons op het feit dat zijn zoon ook voor Spanje kan kiezen. "Maar dat mensen nu lyrisch over hem zijn, dat kun je niet tegenhouden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws