Wijnaldum, Bale en vele anderen zijn er klaar mee en boycotten social media

Wijnaldum, Bale en vele anderen zijn er klaar mee en boycotten social media

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 12:45vr 19-04-2019 om 12:45

Een bijzondere actie in het Engelse voetbal: Premier League-spelers boycotten social media tussen vrijdag 10.00 uur en zaterdag 10.00 om aandacht te vragen voor racisme. Veel voetballers worden dagelijks geconfronteerd met nare berichten.

De Premier League-spelers hopen met de actie druk te zetten op sociale media als Twitter, Facebook en Instagram om adequater te reageren op racisme. De actie is geïnitieerd door de spelersvakbond PFA, draagt de naam #Enough en volgt op meerdere racisme-incidenten in Engeland. De laatste weken spraken onder meer Raheem Sterling (Manchester City) en Danny Rose (Tottenham Hotspur) openlijk over de problematiek.

Veel voetballers plaatsten vrijdagochtend het woord 'Enough' tegen een rode achtergrond op hun sociale kanalen. Ook veel Nederlanders doen mee: Georginio Wijnaldum, Leroy Fer, Timothy Fosu-Mensah, Tahith Chong, Tim Krul en Nathan Aké laten allemaal blijken klaar te zijn met racisme. Ook grote namen als Gareth Bale, David Beckham en Marcus Rashford hebben zich uitgesproken.

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws