'Ik denk dat Huntelaar blij mag zijn met geel, ik neig naar direct rood'

'Ik denk dat Huntelaar blij mag zijn met geel, ik neig naar direct rood'

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 20:25zo 21-04-2019 om 20:25

Arbiter Dennis Higler had Klaas-Jan Huntelaar zaterdagavond ook direct rood kunnen geven voor zijn elleboog op de keel van FC Groningen-speler Samir Memisevic. Dat stelt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. 

In de slotfase van FC Groningen-Ajax (0-1) kreeg Huntelaar zaterdagavond twee keer geel. Higler trok voor de tweede keer een gele prent na een elleboog. Direct rood was volgens Van Egmond ook mogelijk geweest. Dat zei hij zondagavond bij Dit was het weekend op FOX Sports. 

"Ik denk dat Huntelaar blij mag zijn met die gele kaart. Ik neig meer naar een rode dan naar een gele kaart, want er zit toch wel een stukje opzet in. Voor de VAR was het niet duidelijk genoeg fout om hier een directe rode kaart van te maken. Ook daar ligt de voorkeur wat meer bij een rode kaart dan bij een gele."

Vlak voor zijn tweede gele kaart had de 35-jarige Huntelaar zijn shirt uitgetrokken na de belangrijke openingstreffer. Dat leverde hem een prent op. Huntelaar mist nu het thuisduel van Ajax met Vitesse van aanstaande dinsdag. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Vond jij het direct rood?

(1969 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws