VVV beraadt zich over situatie Seuntjens: 'Sneren onder de gordel uitgedeeld'

VVV beraadt zich over situatie Seuntjens: 'Sneren onder de gordel uitgedeeld'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 20:23di 23-04-2019 om 20:23

VVV-Venlo-manager voetbalzaken Stan Valckx benadrukt dat de disciplinaire schorsing van Ralf Seuntjens een beslissing van de club is. De Limburgers zijn niet te spreken over de uitspraken van de routinier in de media.

"Wij betreuren het heel erg dat we deze beslissing hebben moeten nemen. Maar dat hebben we gedaan op basis van enkele uitspraken van hem in de afgelopen weken", zegt Valckx tegen FOX Sports. "Die waren niet zo vriendelijk richting de club, de trainer en de staf, maar ook richting zijn collega's. Hij heeft indirect ook wat sneren onder de gordel uitgedeeld. Over de contractonderhandelingen en dat het team niet zo fris was of zo."

Valckx benadrukt dat het een beslissing van de club is. "Vaak wordt de trainer als de boeman afgeschilderd, maar ik was ook bij het gesprek. Ik wil heel duidelijk maken dat het geen besluit is van de trainer, maar van de club." VVV zal zich in de komende dagen intern beraden over de situatie van Seuntjens, die zelf zijn contract niet wil verlengen in Limburg. "Dan zal Ralf vrijdag te horen krijgen hoe we verder gaan."

Nu VVV zeker is van lijfsbehoud, wacht Valckx het nodige werk. Liefst dertien à veertien spelers hebben een aflopend contract. "Dat is een grote operatie. Ik verwacht dat er twee, drie Duitsers bijkomen, maar er gaan ook drie Duitsers weg. Net als vorig seizoen gaan eigenlijk alle doelpuntenmakers weg. Susic, Mlapa, Grot, Joosten… Maar ik heb er heel veel vertrouwen in."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws