VVV-Venlo zet Seuntjens uit selectie: 'Kernwaarden van de club in het geding'

VVV-Venlo zet Seuntjens uit selectie: 'Kernwaarden van de club in het geding'

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 19:05ma 22-04-2019 om 19:05

Laatste update: maandag 22 april 2019 om 19:16ma 22-04-2019 om 19:16

VVV-Venlo heeft Ralf Seuntjens uit de selectie gezet voor het Eredivisie-duel met sc Heerenveen van dinsdag. De Limburgers hebben 'dat besluit moeten nemen omdat de kernwaarden van VVV, saamhorigheid en respect, in het geding waren', zo meldt de club.

Over de precieze reden van de verbanning doet VVV geen uitspraken. Wel is Seuntjens de laatste weken zijn basisplaats kwijt in de ploeg van coach Maurice Steijn. Hij uitte onlangs stevige kritiek na de derby tegen Fortuna Sittard (1-1). "De concurrentie is misschien groot, maar ik vind mezelf beter dus ik vind dat ik hoor te spelen. Zeker op een aanvallende positie. Het is niet helemaal goed tussen mij en de trainer", liet hij weten.

Ook afgelopen zaterdag tegen De Graafschap begon de dertigjarige middenvelder annex aanvaller op de bank. Hij mocht desondanks al na een half uur invallen voor Damian van Bruggen. Met een doelpunt was Seuntjens vervolgens belangrijk tijdens de 4-1 zege. Daarmee is VVV zeker van lijfsbehoud.

Nu heeft VVV toch besloten om Seuntjens buiten de wedstrijdselectie te houden voor het bezoek aan het Abe Lenstra Stadion. 'Later in de week wordt de ontstane situatie opnieuw bekeken. VVV wil de competitie op een gepaste manier afsluiten en daarbij is het van groot belang dat alle gezichten dezelfde kant op staan', aldus de club.

Seuntjens is aan zijn laatste maanden bezig bij VVV. Hij besloot eerder deze maand om zijn contract niet te verlengen en weet zijn reserverol aan die beslissing. Seuntjens liet eerder al weten warme gevoelens te koesteren voor NAC Breda.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws