Update: Mysterieuze Stevens bevestigt 'onvermijdelijke' Schalke-verbanning

Update: Mysterieuze Stevens bevestigt 'onvermijdelijke' Schalke-verbanning

Gepubliceerd: donderdag 25 april 2019 om 15:08do 25-04-2019 om 15:08

Schalke 04-trainer Huub Stevens heeft middenvelder Nabil Bentaleb opnieuw uit de selectie gezet. Het bestuur van Die Königsblauen heeft het nieuws woensdagmiddag bevestigd tegenover BILD.

De 24-jarige linkspoot uit Algerije werd medio maart, vlak nadat Stevens het stokje overnam van Domenico Tedesco, al naar het tweede elftal verbannen. Een 'disciplinaire fout' lag toen ten grondslag aan de beslissing. Bentaleb herpakte zich en werd onlangs weer in genade aangenomen: tijdens de uitwedstrijd tegen 1. FC Nürnberg op vrijdag 12 april mocht de middenvelder weer een klein halfuurtje meespelen.

Nu is Bentaleb toch weer in de fout gegaan. Schalke laat in het midden waarom de Algerijn ditmaal uit de selectie is gezet. BILD weet echter, op basis van bronnen in en rondom de Veltins-Arena, te melden dat Bentaleb ongeoorloofd afwezig was tijdens een taalcursus. De middenvelder kan nu Hamza Mendyl wederom gezelschap houden: de Marokkaanse international werd begin april uit de selectie gezet door Stevens.

Update 15.08: Huub Stevens heeft donderdag tekst en uitleg gegeven over de verbanning van Nabil Bentaleb. "Ik heb mijn beslissing over Bentaleb overlegd met anderen en ik kon niets anders doen in deze situatie", laat de Schalke-trainer weten op een persconferentie. "Het is een teamsport, niet alles draait om één speler." Stevens laat doorschemeren dat er veel problemen zijn in Gelsenkirchen. "Misschien zullen we er binnenkort publiekelijk mee naar buiten komen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws