Derksen krijgt volle laag na Ajax-analyse: 'Ten Hag zei precies hetzelfde als ik'

Derksen krijgt volle laag na Ajax-analyse: 'Ten Hag zei precies hetzelfde als ik'

Gepubliceerd: woensdag 1 mei 2019 om 12:46wo 01-05-2019 om 12:46

Laatste update: woensdag 1 mei 2019 om 12:55wo 01-05-2019 om 12:55

Johan Derksen heeft geen boodschap aan de kritiek op zijn analyse na Tottenham Hotspur - Ajax (0-1). Terwijl half Nederland lyrisch was over de Amsterdamse ploeg, kraakte de Veronica-analist een paar kritische noten.

Derksen noemde het spel van Ajax in de tweede helft 'bedroevend' en vond dat onder meer Joël Veltman er 'niets van bakte', David Neres 'niets deed' en Hakim Ziyech 'door de mand viel'. Veel kijkers vielen vervolgens over Derksen heen. De analist heeft een dag later niets meegekregen van de reacties, laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

"Is er kritiek dan? Ach, ik zit niet op Twitter, Facebook en al die dingen. (...) In de euforie krijgen die mensen de onderbuikgevoelens van een voetbalsupporter. Die wil dan wel eens heel ongenuanceerd om zich heen slaan, maar dat neem ik voor kennisgeving aan. Eigenlijk zei Erik ten Hag precies hetzelfde als ik. Dat het na de rust niet goed was en dat het in Amsterdam beter moet als ze de finale willen halen."

Derksen vond Ajax na rust 'gewoon slecht spelen'. "Dat wil Nederland na een overwinning blijkbaar niet horen. Dat zal mij worst zijn, want jij denkt toch niet dat ik dat pleuris end naar Hilversum ga rijden om bekend en onbekend Nederland te behagen? Ik geef mijn mening en respecteer ook anderen met een afwijkende mening. Maar ik ga niet naar Hilversum om de populariteitsprijs te winnen."

Poll

Was Derksen te kritisch?

(4837 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws