Voetbalsprookje in België: uitblinkende Nederlander helpt Mechelen aan bekerwinst
Doelman Michael Verrips op archief

Voetbalsprookje in België: uitblinkende Nederlander helpt Mechelen aan bekerwinst

Gepubliceerd: woensdag 1 mei 2019 om 17:18wo 01-05-2019 om 17:18

KV Mechelen heeft vriend en vijand verbaasd door woensdag beslag te leggen op de Belgische beker. De club uit de Eerste Divisie was in de finale van de Croky Cup in Brussel met 2-1 te sterk voor AA Gent.

Met Arjan Swinkels, Lucas Bijker en Michael Verrips begonnen bij Mechelen drie Nederlanders in de basis. De kampioen van de Proximus League, de Eerste Divisie van België, was vervolgens in negentig minuten met 1-2 te sterk voor KAA Gent. Daarmee schreef de club historie, want het was voor het eerst dat een tweedeklasser in de finale te sterk was voor een eersteklasser.

Mechelen kende geen optimale voorbereiding op de bekerfinale. De kampioen van de Eerste Divisie moest het liefst 46 dagen doen zonder officiële wedstrijd. Tegenstander AA Gent speelde wel wedstrijden, maar liep in de play-off tegen de ene na de andere zeperd aan.

De finale begon nog wel goed voor favoriet AA Gent: Jean-Luc Dompe zette zijn ploeg na ruim een half uur op voorsprong. Via Nikola Storm ('38) en German Mera ('62) trok Mechelen echter alsnog aan het langste eind.

Vooral Nederlander Verrips speelde een hoofdrol in de historische bekerwinst: de goalie keepte de wedstrijd van zijn leven en hield Mechelen meerdere malen op de been. Via Bronn, Dejaegere, Vadis en Bezus kreeg Gent grote kansen op de gelijkmaker, maar de Nederlander was steeds een te grote sta-in-de-weg.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws