Van Gaal gelooft in sprookje Ajax: 'Ik dicht ze meer kansen toe tegen Barça'

Van Gaal gelooft in sprookje Ajax: 'Ik dicht ze meer kansen toe tegen Barça'

04-05-2019 17:10
66

Louis van Gaal denkt dat het sprookje van Ajax wel eens een heel mooi einde kan krijgen. De voormalig bondscoach verwacht dat de ploeg van trainer Erik ten Hag de KNVB Beker wint en dicht ze ook steeds meer kansen toe in de Champions League.

"Ik denk dat Ajax gewoon gaat winnen", zegt Van Gaal tegen FOX Sports over de bekerfinale tegen Willem II van zondag. "Maar je weet het nooit met voetbal, dat heb je ook gezien bij Barcelona – Liverpool. Barça wordt helemaal weggespeeld, maar het wordt 3-0 door Lionel Messi. Alexander Isak kan ook uit het niets een goal maken."

Wedden

Meer odds

Van Gaal vindt dat Ajax geen spelers moet sparen met het oog op de return tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. "Een bekerfinale wil iedereen spelen. Ik denk ook niet dat Ten Hag dat gaat doen. Je moet ook rekening houden met de spelers zelf. Zij hebben ervoor geknokt om in de finale te staan." Bang voor blessures, is hij niet. "Het is toch ook één op zoveel dat je geblesseerd raakt? Deze jongens zijn gewend om binnen drie dagen weer fit te zijn."

Van Gaal ziet Ajax ook tegen Spurs als favoriet. De Amsterdammers verdedigen woensdag een 1-0 voorsprong. "Ik vond ze ook favoriet in Londen." Hij denkt zelfs dat Champions League-winst tot de mogelijkheden behoort. "Die kans dicht ik ze nu nog meer toe doordat Liverpool waarschijnlijk wordt uitgeschakeld. Ik heb al gezegd dat ik ze meer kansen toedicht tegen Barcelona."