FC Twente op trainersjacht: Streppel, Rutten en zes andere verrassende kandidaten

FC Twente op trainersjacht: Streppel, Rutten en zes andere verrassende kandidaten

Gepubliceerd: donderdag 9 mei 2019 om 16:00do 09-05-2019 om 16:00

Laatste update: donderdag 9 mei 2019 om 16:35do 09-05-2019 om 16:35

Na het gedwongen vertrek van Marino Pusic moet het gepromoveerde FC Twente op zoek naar een nieuwe trainer. Technisch manager Ted van Leeuwen heeft ongetwijfeld als een lijstje klaarliggen. Welke coaches komen in aanmerking en wie zouden verrassende kandidaten kunnen zijn voor de vacature in de Grolsch Veste? VoetbalPrimeur zet acht namen op een rij. 

Fred Rutten (clubloos)
Een naam die haast altijd rondzingt in Enschede. Rutten bekleedde al tal van functies bij FC Twente en heeft na zijn vertrek bij Anderlecht, afgelopen maand, zijn handen vrij. 

Maurice Steijn (VVV-Venlo) 
Steijn staat er na vijf uitstekende seizoenen bij VVV uitstekend op in Nederland. Afgelopen zomer werd de Hagenaar al gelinkt aan onder meer sc Heerenveen en Vitesse. Nu heeft PEC Zwolle hem op de korrel. De kolossale klus in de Grolsch Veste - van Twente weer een stabiele eredivisionist maken - spreekt Steijn wellicht aan. 


Jurgen Streppel (Anorthosis Famagusta)
Streppel was eerder werkzaam bij onder meer Willem II en sc Heerenveen. Na promotie naar de Eredivisie in 2014 leverde hij een topprestatie door met een splinternieuwe selectie direct op de negende plaats te eindigen. Streppel, die genoemd wordt bij VVV-Venlo, is momenteel werkzaam op Cyprus. 

John Stegeman (Go Ahead Eagles)
Bij Heracles Almelo was Stegeman jarenlang een stabiele factor. Tussen 2014 en 2018 deed de voormalig spits het meer dan uitstekend in het Polman Stadion. Afgelopen zomer vond Stegeman het tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze maand gaat hij met Go Ahead Eagles proberen om het voorbeeld van Twente te volgen en promotie naar het hoogste niveau af te dwingen. Mocht dat niet lukken, dan kunnen de Tukkers hem mogelijk verleiden. 

Dick Lukkien (FC Emmen) 
De oernuchtere Lukkien levert dit seizoen een wereldprestatie met promovendus FC Emmen. Handhaving op het hoogste niveau kan komende zondag veilig worden gesteld. De ontzetting bij voetbalminnend Nederland was groot toen eerder deze week bekend werd dat Lukkien níet genomineerd is voor de Rinus Michels Award, de jaarlijkse prijs voor beste coach van de Eredivisie. 


Gonzalo Garcia-Garcia (assistent FC Twente) 
De naam van de oud-speler van onder meer FC Groningen en Heracles Almelo zingt in Twente rond. Garcia-Garcia, dit seizoen lid van de technische staf van de kampioen, zou nadrukkelijk in beeld zijn om Pusic op te volgen. Mocht Garcia-Garcia het worden, dan is Twente van plan om hem te koppelen aan een ervaren rechterhand. 

Mitchell van der Gaag (clubloos) 
Bij FC Eindhoven (2015/16) en Excelsior (2016-2018) haalde Van der Gaag het maximale uit zijn materiaal. NAC Breda haalde de voormalig verdediger met hoge verwachtingen naar Brabant. Daar besloot hij, na acht teleurstellende maanden, medio maart zijn contract in te leveren. Van der Gaag heeft nu dus zijn handen vrij om elders een frisse start te maken. 

Ron Jans (technisch manager FC Groningen) 
Jans ontdekte in 2018 dat het vak van technisch manager hem toch niet echt ligt. Daarom vertrekt de oud-trainer van FC Groningen, sc Heerenveen en PEC Zwolle binnenkort bij Groningen. Zou hij wellicht de ervaren assistent van Garcia-Garcia kunnen worden? Of pakt Jans zélf de handschoen op in Enschede? 

Wie moet de nieuwe trainer van FC Twente worden? Deel je mening in de comments! 

Poll

Wie vind jij de meest geschikte kandidaat voor FC Twente?

(3796 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws