Aangeslagen Advocaat wekt verbazing: 'Dat vind ik heel opmerkelijk'

Aangeslagen Advocaat wekt verbazing: 'Dat vind ik heel opmerkelijk'

10-05-2019 10:22
204

De emotionele reactie van Dick Advocaat op de uitschakeling van Ajax in de Champions League, getuigt niet van professionaliteit. Dat stelt chef sport van De Telegraaf Valentijn Driessen.

Saillant detail is dat Advocaat het komende zondag met zijn club FC Utrecht op moet nemen tegen de Amsterdammers. "Ajax heeft het vaak moeilijk tegen FC Utrecht. (...) Aan de andere kant, als we Dick Advocaat van de week hebben gezien bij Veronica over de Champions League. Die zat bijna met tranen in zijn ogen te vertellen dat hij het geweldig zonde vond dat Ajax was uitgeschakeld", blikt Driessen vooruit op de wedstrijd van zondag.

Driessen vond het opmerkelijke televisie. "Ja, dat vind ik heel opmerkelijk. Ik dacht dat Dick Advocaat wel zoveel professional was dat hij daar gewoon boven kan staan en daar koud kan analyseren wat er fout is gegaan bij Ajax tegen Tottenham Hotspur."

In de 33ste speelronde worden alle duels tegelijk afgewerkt. Ajax speelt thuis tegen FC Utrecht, terwijl PSV op bezoek gaat bij AZ. Met nog twee wedstrijden te gaan staan de ploegen gelijk in punten, Ajax heeft wel een veel beter doelsaldo.