Lof voor kunstenaar Van Persie: 'Scholes zei: dit is een compleet ander niveau...'

Lof voor kunstenaar Van Persie: 'Scholes zei: dit is een compleet ander niveau...'

Gepubliceerd: zondag 12 mei 2019 om 08:25zo 12-05-2019 om 08:25

Rio Ferdinand komt nog altijd woorden tekort als hij terugdenkt aan Robin van Persie bij Manchester United. Dat terwijl de voormalig Engels international aanvankelijk helemaal niet zo onder de indruk was van de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal.

"Misschien ook omdat het elftal van Arsenal niet altijd zo goed was. Hij speelde in Londen niet met de beste voetballers van de wereld", zegt Ferdinand in een interview met De Telegraaf. De oud-verdediger stelde zijn mening al snel bij. "Robin arriveerde op het trainingsveld, sloot aan bij de groep en het enige wat ik na een paar sessies dacht was: Wow! This guy is absolutely top class."

"Robin deed dingen op de training, niet normaal", vervolgt Ferdinand. "In een van de partijen gooide hij tegen mij de trukendoos open. Nu moet je weten dat er niet veel spelers langs kwamen bij mij en Nemanja Vidic. Toen we van helft wisselden kwam 'Scholesy' (Paul Scholes, red.) op me af. 'Zeg Rio, zag je dat? Dit is van een compleet ander niveau…'."

Ook Ferdinand keek met verbazing naar Van Persie. "Het was alsof ik naar een kunstenaar keek. Ik raakte geobsedeerd door de manier waarop hij de bal aannam, hoe hij met zijn lichaam de bal controleerde, hoe hij bij verdedigers wegdraaide en iedereen in stelling kon brengen."

Van Persie speelt zondag de laatste wedstrijd in zijn loopbaan als hij het met Feyenoord opneemt tegen ADO Den Haag.

Poll

Is Van Persie de beste Nederlandse spits van deze eeuw?

(3791 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws