Ajax-transfer Bergwijn niet helemaal uitgesloten: 'Dan laat Overmars niet los'

Ajax-transfer Bergwijn niet helemaal uitgesloten: 'Dan laat Overmars niet los'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 17:32di 14-05-2019 om 17:32

Hoewel PSV meteen een dikke streep zette door een transfer van Steven Bergwijn naar rivaal Ajax, valt het niet uit te sluiten dat directeur spelersbeleid Marc Overmars een poging waagt voor de 21-jarige aanvaller. Dat stelt clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International.

"Het houdt de gemoederen aardig bezig. Dat is ook niet gek, want er is een gigantische rivaliteit gaande tussen Ajax en PSV. Dat is de top-twee van Nederland", zegt Jansen. "Het is het Bayern München-scenario, een stevig signaal. Ajax heeft de steen in de vijver gegooid, maar in Eindhoven hebben ze hem er denk ik alweer uitgevist. Als ze massaal roepen dat het niet gaat gebeuren, kan ik me niet voorstellen dat het gaat gebeuren."

Toch houdt Jansen een slag om de arm. "Overmars kennende gaat hij nog wel een poging wagen. Als hij zijn tanden ergens inzet, dan laat hij niet meer los. Bergwijn zou los van het sentiment gewoon een hartstikke leuke speler zijn voor Ajax. Als Ajax écht volle bak gaat, wordt het een interessant spel. Dan is het de vraag hoever Bergwijn zelf wil gaan om een vertrek te forceren."

Het is dan ook de vraag welk bedrag met een transfer gemoeid is. "Het lijkt me sterk dat Ajax vijftig miljoen op tafel legt. Maar als de middelen er zijn en je de concurrent kunt verzwakken… Wie zal het zeggen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zie jij het gebeuren: Bergwijn naar Ajax?

(39788 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws