Ali B slaat terug naar 'analisten met middelmatige carrières': 'Ineens professors'

Ali B slaat terug naar 'analisten met middelmatige carrières': 'Ineens professors'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 23:59vr 17-05-2019 om 23:59

Ali B heeft zich verbaasd over de ophef in de media naar aanleiding van zijn 'half time speech' tijdens Almere City-SC Cambuur. De 37-jarige rapper uit Almere sprak de selectie van Almere City vooraf moed in en meldde zich tijdens de rust van het play-offduel in de kleedkamer.

FOX Sports-analisten Hans Kraay junior en Kees Kwakman gingen na afloop van de wedstrijd uitgebreid in op de peptalk van Ali B., die volgens het tweetal 'weg moest blijven uit de kleedkamer'. De rapper schoof vrijdagavond aan bij Pauw en liet weten het jammer te vinden dat er zo 'lacherig' over zijn actie wordt gedaan. "Als ik zoiets doe, wordt de trainer (Ole Tobiasen, red.) niet meer serieus genomen door mensen bij VI en door analisten met middelmatige carrières. Dat zijn dan ineens professoren", doelt hij vermoedelijk op Kraay en Kwakman.

"Terwijl het enige relevante is: wat vinden de spelers ervan? En heeft het gewerkt? Nou, in ieder geval de eerste twintig minuten", vervolgt hij lachend, doelend op de 0-2 achterstand die Almere City al vroeg opliep en niet meer wist te repareren. Tafelgenoot Robin van Persie valt zijn vriend bij. "Ali kan dit heel goed. Zijn brein werkt heel snel. Ook als je met hem praat: hij zegt rake dingen, hij kan mensen raken en hij heeft humor, ook belangrijk. Hij kan zeker een team beïnvloeden, dat is een gave."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws