Eriksen-opvolger of creatief brein in Turijn: vijf transferopties voor Ziyech

Eriksen-opvolger of creatief brein in Turijn: vijf transferopties voor Ziyech

20-05-2019 12:00 Laatste update: 12:29
69

Na een ongelooflijk seizoen in de Eredivisie en de Champions League ligt de voetbalwereld aan de voeten van Hakim Ziyech. Ajax-directeur Marc Overmars erkende afgelopen week dat 'hele grote clubs' naar de handtekening van het Marokkaanse genie dingen. Wat zou de ideale vervolgstap zijn voor Ziyech? VoetbalPrimeur doet vijf suggesties. 

Arsenal
In Noord-Londen botert het niet echt tussen Mesut Özil en Arsenal-manager Unai Emery. Na opnieuw een teleurstellend seizoen van de Duitse linkspoot is de kans groot dat club en speler afscheid van elkaar nemen - en dus gaat Arsenal op zoek naar een nieuwe creatieveling. The Sun rakelde deze week een oud interview uit 2017 met Ziyech op. Daarin gaf de international aan dat-ie twee droomclubs heeft: FC Barcelona en - je raadt het al - Arsenal. 

Bayern München
In Duitsland valt de naam van Ziyech al maanden. De oud-speler van FC Twente en sc Heerenveen maakte tijdens de dubbele ontmoeting met Bayern in de Champions League grote indruk en sindsdien lijkt BILD een obsessie te hebben voor Ziyech. De kampioen van Duitsland staat deze zomer voor een grote schoonmaak waar Marie Kondo jaloers van wordt. Naast onder meer Arjen Robben en Franck Ribéry vertrekt mogelijk ook James Rodriguez uit Beieren - en dus kan Bayern wel wat nieuwe, aanvallende impulsen gebruiken. 

Juventus
Op het middenveld van Juventus is Miralem Pjanic de enige speler die voor creatieve input zorgt. De Oude Dame beschikt verder over Blaise Matuidi, Sami Khedira en meer van dat soort types. Een jaar geleden was Ziyech naar verluidt al heel dichtbij een overstap naar AS Roma; de Serie A spreekt hem dus aan. Waarom naar een subtopper verkassen als je ook het nieuwe creatieve brein van de gedoodverfde kampioen kunt worden? Na de Amsterdamse masterclass in Turijn (2-1 zege) heeft de leiding van Juve de naam van Ziyech ongetwijfeld genoteerd. 

Borussia Dortmund
Het voetbal dat Dortmund speelt, moet Ziyech aanspreken: hoog tempo, druk vooruit, altijd naar voren. Met een mix van routiniers (Marco Reus, Mario Götze, Axel Witsel) en supertalenten (Jadon Sancho, Christian Pulisic) werd BVB dit seizoen vice-kampioen van Duitsland. Pulisic werd voor tientallen miljoenen verkocht aan Chelsea en dus valt er geld te besteden. Ziyech, Ziyech, gezongen door duizenden kelen op Die Gelbe Wand: wij zien het wel voor ons. 

Tottenham Hotspur
Champions League-finalist Tottenham staat voor een boeiende zomer. Na twee transferwindows zonder nieuwe spelers krijgt manager Mauricio Pochettino waarschijnlijk een flink budget tot z'n beschikking. In elke linie kan de selectie van Spurs een kwaliteitsimpuls gebruiken. Daarnaast lijkt een vertrek van Christian Eriksen een reële mogelijkheid: het contract van de Deen loopt over een jaar af en voorzitter Daniel Levy, wereldberoemd in Engeland vanwege z'n zuinigheid, laat een speler met zulke kwaliteiten absoluut niet transfervrij vertrekken. Ziyech zou bij Spurs een ideale opvolger kunnen zijn. 

Welke club vind jij bij Ziyech passen? Waar zie jij hem komend seizoen graag spelen? Deel het in de comments! 

No Poll