De Ligt had op Ajax-maatje gestemd: Hij heeft zich dit jaar heel goed ontwikkeld

De Ligt had op Ajax-maatje gestemd: "Hij heeft zich dit jaar heel goed ontwikkeld"

20-05-2019 15:00 Laatste update: 15:19
34

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt had niet op zichzelf, maar op Frenkie de Jong gestemd in de verkiezing voor de VP Award 2019. Dat laat de winnaar weten aan VoetbalPrimeur.

Bennett van Fessem
AMSTERDAM

De redactie van VP koos voor De Ligt als beste speler van het seizoen, terwijl onze community de onverwoestbare Ajax-captain beloonde met een tweede plek. Die combinatie resulteert uiteindelijk in de eindzege voor de vijftienvoudig international van Oranje. De Ligt blijft teamgenoot en tweevoudig VP Award-winnaar Hakim Ziyech nipt voor.

"Ik had denk ik op Frenkie gestemd", vertelt De Ligt aan VoetbalPrimeur. De Jong eindigde op de derde plaats. "Ik denk dat hij zich dit jaar heel goed heeft ontwikkeld. Hij verdient de stap naar FC Barcelona. Of ik daar met hem ga samenspelen? Het zou mooi zijn om met Frenkie in een team te spelen, maar ik weet niet of het gaat gebeuren."

De Ligt is trots op de VP Award 2019. "Een gouden schoen is altijd mooi. Ik ben er heel erg blij mee." De negentienjarige verdediger, die dit seizoen de landstitel en KNVB Beker won met Ajax, is zijn ploeggenoten dankbaar. "Ondanks dat we niet de grootste namen hebben, zijn we ook heel ver gekomen in de Champions League. We waren altijd samen."

De Ligt is de vierde winnaar van de VP Award. Hij treedt in de voetsporen van Ziyech (2018, 2016) en Nicolai Jörgensen (2017). Dit jaar werd er ruim 60.000 keer gestemd. Check hieronder het hele interview met de winnaar van 2019.

No Poll