Update: 'Droomtransfer Reis helemaal rond: transfersom van 7,5 miljoen euro'

Update: 'Droomtransfer Reis helemaal rond: transfersom van 7,5 miljoen euro'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 23:33wo 22-05-2019 om 23:33

De droomtransfer van Ludovit Reis naar FC Barcelona is een kwestie van tijd. Volgens Marca wordt de achttienjarige middenvelder van FC Groningen donderdag gepresenteerd door de kampioen van Spanje.

Het Algemeen Dagblad schreef woensdagochtend dat Reis op het vliegtuig naar Barcelona is gestapt. Ook in Spanje wordt daar melding van gemaakt. Barça betaalt bijna zeven miljoen euro aan Groningen en zal vermoedelijk woensdagavond nog een medische check-up laten doen. De door Marca genoemde transfersom ligt overigens iets lager dan eerder werd geclaimd.

Als de keuring geen onverwachte problemen oplevert, wordt Reis donderdag gepresenteerd door Barcelona. In Camp Nou ligt een vijfjarig contract klaar voor de middenvelder. Hij zal de voorbereiding meedraaien met de hoofdmacht van trainer Ernesto Valverde, maar het is de bedoeling dat hij in zijn eerste seizoen vooral gaat spelen voor Barça B, dat uitkomt op het derde niveau.

Bij Barcelona komt Reis één landgenoot tegen: Frenkie de Jong ondertekende eind januari een vijfjarig contract. Barça betaalt 86 miljoen euro voor de 22-jarige middenvelder, die overkomt van Ajax. Jasper Cillessen zal in de zomer vertrekken.

Update 23.33: Voetbal International meldt dat de droomtransfer van Ludovit Reis naar FC Barcelona helemaal rond is. De achttienjarige middenvelder, die overkomt van FC Groningen, tekent in Catalonië voor vijf seizoenen en werd nog deze week gepresenteerd. Volgens het weekblad is met de transfer ruim 7,5 miljoen euro (inclusief bonussen) gemoeid.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws