Update: Groningen ontkent akkoord met FC Barcelona: Dat is zeer voorbarig

Update: Groningen ontkent akkoord met FC Barcelona: "Dat is zeer voorbarig"

Gepubliceerd: zaterdag 4 mei 2019 om 14:55za 04-05-2019 om 14:55

FC Groningen en FC Barcelona zijn akkoord over een miljoenentransfer van Ludovit Reis. Dat meldt De Telegraaf. Groningen ontvangt 'een spectaculaire transfersom' en kan bijna acht miljoen euro tegemoet zien.

Volgens De Telegraaf kan het bedrag dat Barcelona aan Groningen betaalt oplopen tot 7,7 miljoen euro. In de deal zijn bepaalde bonussen opgenomen. Het 'kale' transferbedrag lijkt dus iets lager uit te vallen.

Reis stapt spoedig op het vliegtuig om zijn handtekening te zetten onder een contract dat hem voor vijf jaar aan Barcelona verbindt. Een eerste kennismaking met Barcelona en trainer Ernesto Valverde staat nog op de planning. Het is de bedoeling dat Reis volgend seizoen meegaat op de oefentrip naar Japan.

Barcelona verwacht dat Frenkie de Jong er direct staat, maar Reis krijgt de tijd. Hij zal daarom ook beginnen in Barcelona B. De club heeft een uitgebreid ontwikkelingstraject samengesteld voor Reis, die ervoor moet zorgen dat de speler op de lange termijn naar het gevraagde niveau kan groeien.

Reis (18) speelde vier jaar geleden nog voor de amateurs van Hoofddorp. Inmiddels is hij anderhalf jaar speler van Groningen 1 en behoort hij dit seizoen tot het groepje uitblinkers van de ploeg van trainer Danny Buijs. 

Update 14:54 uur: Algemeen directeur Hans Nijland van Groningen ontkent tegenover RTV Noord dat er een akkoord is tussen de club en Barcelona over Reis. "Dat is zeer voorbarig", zegt Nijland. "We zijn al een tijd in gesprek. Ik ben positief, maar er is zeker nog geen akkoord."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Reis doorgroeien naar Barcelona 1?

(9496 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws